Råd og vejledning

Vejledning til efterår – vinter

Så blev det efterår, det er her, at du foretager den sidste klipning af din græsplæne. Det er vigtigt, at du fjerner alle blade og grene fra græsplænen. Klip i den højeste indstilling på robotplæneklipperen eller motorklipperen. Husk at vaske din klipper grundigt. rigtig god vinter

Det er vigtigt for plænens kvalitet at maskine og skær rengøres og slibes kontinuerligt igennem hele året. HUSK at indstille klipningen af plænen i tørkeperioder.

Normalt skal græsslåningen sidste gang ske i oktober måned. Hvis efteråret er lunt, kan det nogle gange komme på tale at slå plænen helt ind i begyndelsen af november måned. Som tommelfingerregel kan du nogenlunde gå ud fra, at sidste græsslåning falder sammen med slutningen af børnenes efterårsferie. Som udgangspunkt skal du stoppe når temperaturene er på 6-7 grader, da græsset stopper med at gro.

Husk også at rive bladene af plænen for at undgå sneskimmel hen over vinteren. Sørg også for ikke at slå græsplænen som en golfbane sidste gang i løbet af sæsonen ved græsslåningen. 

Leder du efter vejledning og råd på andre områder? Kig her og find et andet emne om plænepleje

Til top