Senegræs

Senegræs (elytrigia repens) 

Senegræs er en meget hårdfør ukrudt, der spredes hurtigt via udløbere under jorden (rhizomer), og den lader sig vanskeligt bekæmpe. Den findes næsten overalt og tåler tørke godt. Den etablerer sig i pletter / kolonier, hvorfra den spredes hen over græsmarken. De unge planter er nogenlunde velsmagende og har en acceptabel foderværdi, men planterne bliver hurtigt træagtige med grove blade.

Senegræs bekæmpes bedst med ukrudtsmidler (Round-Up), der ødelægger hele grønsværen. Det er vigtigt, at ukrudtsmidlet også gennemtrænger rødderne.  Rensning af jorden uden ukrudtsmidler har den modsatte virkning, da senegræsset derved spredes. Andre effektive bekæmpelsesmetoder kunne være intensiv afgræsning eller mellemafgrøder med italiensk rajgræs, som konkurrerer godt med senegræs. 

Denne art kendes på:

  • Rullet blad i en mat farve
  • Stængel og blade ofte hårede
  • Underjordiske udløbere (rhizomer)
  • Må ikke forveksles med timothe

Rapgræs

Enårig rapgræs

Enårig rapgræs er som regel let at genkende. De yngste blade har sammenlagt bladleje. Overgangen mellem bladplade og bladskede har ingen bladtænder, og bladpladen er uden ribber og har en mat og ofte bleggrøn underside. Denne farveforskel er ofte meget tydelig at se på boldbanen. Derudover har Poa annua en lang, mælkehvid skedehinde. Det er også let at genkende enårig rapgræs på den omfattende frødannelse, da den blomstrer året rundt. Bladpladen har ingen ribber, hvilket gør planten blød og bølget. Den vokser i tuer og giver derfor ofte en ujævn og knoldet plæne, men det positive er at den ofte ikke lever længere end 1- 2 år.

Rapgræs


Hvordan du fjerner de uønskede grove græsser i din Græsplæneplæne?

Du skal fjerne græstotterne med en græstrimmer, her er det vigtigt, at du kommer helt i bund. herefter skal du straks efter sår de nye græsfrø, som du blander med lidt topdressing. herefter skal du vande pletterne, så græsset kommer i vækst med det samme.

Røde hunde “rødtrådssygdom”

Har din græsplæne fået røde hunde? Rødtrådsygdom opstår om sommeren og
indikerer svage planter i mangel af
næringsstoffer. Frem for alt er det
manglen på kvælstof, der kan få
rødtrådssygdom til at sprede sig.
rødtrådssygdom er en forholdsvis svag
svamp, som er forholdsvis nem at slippe af
med. Nogle græsarter, såsom rødsvingel,
er lidt mere tilbøjelige til at lide af
røde hunde.

Roedtråd sygdom

Til top