Råd og vejledning

Vejledning til pletter i plænen

Du kan ikke helt undgå pletter i din græsplæn.

Græsplæner i det tidlige forår ser lidt ynkelige ud. Det kan der være mange årsager til, det kan blandt andet skyldes svamp, mos, rødtråd, sne skimmel, skadedyr eller bare myrer. Alle steder, hvor der vokser flere plantearter er der konkurrence. Det gælder også græsplænen. Her konkurrerer græsset med kløver, ukrudt og mos. Og da det nu er en græsplæne, skal der jo helst være mest græs.

Vi kan løse de problemstillinger for dig.

Hundepletter

Hundens tis fungerer rent faktisk som gødning for græsset i din plæne. Men man kan også gøde sin planter for meget, hvilket også gælder græsplanter.

Hundens tis indeholder en stærk koncentration af kvælstof, som i mindre doser er super fordelagtige for græsset. Men i for store mængder virker det som gift og ødelægger græsset. Pletterne kan være svære helt at komme uden om.

Røde pletter

Der er mange pletter på græsplænen, hvor toppen bliver rødlige de pletter er en svampesygdom, som kan blive ganske alvorligt i store pletter, særligt når vi har haft langvarigt, fugtigt vejr. 

Det eneste, du kan gøre, er at rive græs og svampe grundigt af, lægge lidt topdressing ud på den bare plet og så nyt græs. Vi kan klare opgaven når vi laver vores besøg hos dig.

Muldvarper

Muldvarpen er som sådan ikke et skadedyr, men vi gider bare ikke dens skud 🙂

Den mest effektive måde at slippe af med muldvarpen på er at sætte en fælde op i dens gang. Du kan løbende jævne skuddene i plænen. Det gør det nemmere at se hvor muldvarpen senest har været aktiv. Skuddet kan du jævne med en skovl, og hvis du vil have græs igen, kan du enten lade naturen gå sin gang, eller købe lidt græsfrø, som du strør ud på den jævne overflade.

Vi bekæmper gerne dine Muldvarper.

Leder du efter vejledning og råd på andre områder? Kig her og find et andet emne om plænepleje

Til top