fbpx

Råd og vejledning

Vejledning til tørke

I de senere år har vi været plaget af tørke i sommerhalvåret, og det er vigtigt at tage sine forholdsregler når tørken sætter ind. Vigtigst af alt: HUSK AT STOPPE KLIPNINGEN

Dette gør sig især gældende for robotplæneklippere, hvor det er let at glemme at den er sat til. I forhold til den korrekte vandingsmetode, står vi klar til at rådgive dig i den rette mængde ud fra lige netop din haves specielle jordbunds forhold og græstype

Der findes dog et helt simpelt råd til, hvordan du bedst muligt beskytter din græsplæne, når den tørre varme bider sig fast. Og det involverer modsat, hvad man måske skulle tro, ikke vanding.

Kort er ikke altid godt

Hemmeligheden bag at beskytte sin græsplæne, når det er så varmt og tørt, som det er i øjeblikket, er at sætte sin plæneklipper en centimeter op. Når græsset bliver klippet for kort, så er der ikke noget til at skygge for solen 

Sæt din plæneklipper 1 centimeter op, så beskytter du din plæne mod solen.

Brug for skygge

På græs sidder vækstpunkterne eller de nye skud i bunden af strået. når de bliver udsat for direkte sol og meget høje temperaturer, bliver de spæde skud ødelagt, så skal dit græs skyde helt forfra. Du kan derfor beskytte din græsplæne ved at sørge for, at de nye skud bliver holdt i skyggen.

Så snart der falder regn, går fotosyntesen i græsset i gang igen. Så hvis man har sørget for ikke at klippe sin plæne for kort, så går der ikke lang tid fra første regnbyge til man har en grøn plæne igen.

Det vand, man sparer på at vande plænen, kan man i stedet give til planterne i bede og krukker, der efter mange dage uden regn modsat plænen godt kan have brug for en tår.

Hvis sommeren har været tør og har været hård ved din græsplæne! 

Græsplænerne er triste, tørre og gule, og det er næsten ikke til at tro, at de kan blive grønne og tætte igen. 

Græs reagerer på tørke ved at gå i dvale – dvs. at det vågner op igen, så snart der kommer regn. Men når tørken varer så længe, som vi har oplevede i sommeren 2018, kan græsset blive så tørt, at nogle af planterne dør.

Så snart der kommer regn, vil det hurtigt afsløres, hvilke planter det har overlevet, og hvilke pletter, der skal sås med nye græsfrø.

Opskriften på, hvordan du får liv i din sommertriste græsplæne:

✔ vent med at gå i gang til det har regnet
✔ giv plænen en tur med græsriven eller, så de døde planter fjernes
✔ efterså med nye, men gode græsfrø. 

Vores græs, som vi eftersåre med:

  • Tåler kort klipning (ned til 5 mm)
  • Ekstremt lavt gødnings behov
  • Fortræffelig tørketolerance
  • Kræver mindre vanding
  • Meget hurtig regenerering efter tørkeperiode
  • Smuk farve om vinteren
  • Tidlig vækst om foråret

Leder du efter vejledning og råd på andre områder? Kig her og find et andet emne om plænepleje

Stop med at klippe græsset under tørkeperioder

Din græsplæne kan blive gul om sommeren, hvis det har været tørt og varmt i længere tid. Men du behøver ikke at gøre noget, plænen skal nok blive grøn igen. Når din græsplæne er blevet gul efter en lang tørkeperiode, vil der gå cirka 14 dage efter en kraftig regnbyge eller vanding, før den er grøn og frodig igen.Når græsplænen igen er blevet grøn, kan du slå den som normalt. Du må ikke slå græsplænen, så længe den er gul, da gult græs ikke vokser.

Når der kommer vand fra oven igen, begynder væksten. Hjælp gerne græsset i gang. Start med en klippehøjde på 6 cm. derefter kan du uge efter uge regulerer højden.

Et syn mange danskere blev mødt med i den varme sommer i 2018

Vanding af græsplænen

Skal eller skal man ikke vande under tørkeperioder?

Hvis du vil slippe for, at græsset visner, skal plænen vandes og helst inden græsset begynder at gulne. Det er bedst at vande sjældent, men grundigt, med mindst 20 mm vand ad gangen, det vil sige 20 liter pr. kvadratmeter. Vær opmærksom på, at hyppig vanding af græsplænen kan have en mærkbar effekt på din vandregning. Er det muligt at bruge opsamlet regnvand til have vandingen, så gør det.

Før og efter behandling imod tørke udført af Easy Green

Velkommen til Easy Green

Med EASY-GREEN som din private Greenkeeper, skal du ikke bekymre dig om din Græsplæne længere. Det eneste du skal gøre er at sørge for at klippe dit græs i den anbefalede højde, den får du udleveret af Easy-green teamet når vi har kommer hos dig.

Her på vores hjemmeside finder du easy-green´s øvrige råd og vejledninger til at få en sund og lækker græsplæne. 

Vi står på mål for resultatet.

Kontaktinfo

© Designet af Plico A/S, All Rights Reserved

Læs info om privatlivspolitik og cookies her